coachen met paarden coachen met paarden coachen met paarden
coachen met paarden
Ervaringen

Hans Blaauw, Hoofdinspecteur Politie eenheid Rotterdam district oost.
Fascinerend om te zien hoe snel we met ons team inzicht kregen in onze eigen patronen als leidinggevenden. We hebben elkaar veel beter leren begrijpen tijdens deze dag met de paarden.

Laurent Matthieu, senior manager Deloitte
De coaching was zeer indrukwekkend, ik had niet geacht dat een paard mij en mijn teamgenoten zo'n spiegel voor kon houden. De pure feedback die ik kreeg stelde me in staat om opener te zijn en dieper in mezelf te kijken dan ik in andere coachings en trainingen gedaan heb.

Loeke Braam, Strategisch visualizer.
Het voelde als 'thuiskomen'. Ik voelde alle stress en opsmuk van me afglijden. Voelde me zo verbonden, zo mezelf. Alles voelde anders - mijn ogen rustig en zacht. Mijn schouders los. Er waren geen woorden nodig, de paarden lieten zoveel zien en voelen. De inzichten kwamen bijna als vanzelf. Een prachtige ervaring die ik nooit had willen missen

Roelant Zwaanswijk, project coordinator Artsen zonder Grenzen.
Geen spelletjes, geen rollen en 100 % pure kracht.
Gedurende de dag in de kudde leerde ik me staande houden tussen deze prachtige dieren. Ik werd me bewust van hoe ik met mijn lichaamstaal verbinding kan maken en hoe ik effectiever leiding kan geven.
Tijdens mijn werk voor Artsen zonder Grenzen in de Centraal Africaanse Republiek is deze ervaring heel waardevol gebleken. In de onderhandelingen met gewapende groepen heb ik me minder confronterend op kunnen stellen zonder aan kracht te verliezen.

Ton van Helvert en Maureen Krumeich
Het werken met Sascha en haar paarden in Sondel was fantastisch: De paarden geven terug wat je hen geeft, en zijn daarmee een goede spiegel van jezelf. Daarnaast is Sascha een betrokken coach die op het juiste moment de goede vragen stelt en op een inspirerende manier feedback geeft.
Zij is in staat om binnen de samenwerking op zoek te gaan naar verbinding om vervolgens met elkaar een verdiepingsslag te maken.

Christine Fitzgerald, Associate Professor at Nyenrode New Business School.
It was a very inspiring afternoon with the horses who gave me deeper insights into my personal motivation. I find it a refreshing way of coaching, and an enrichment for every management deveopment program.

Rick Willemsen, partner Vergouwen Overduin.
We hebben met Sascha een geweldige samenwerking. Als we met de deelnemers aan een coachings- of managementtraject met de paarden aan de slag gaan, leidt dit elke keer weer tot een onvergetelijke ervaring voor de deelnemers. Sascha is zeer professioneel en combineert haar kennis, intuïtie en psychologische achtergrond tot een geweldige rol als coach. Ik kan Aarden met Paarden van harte aan bevelen.

Jessica de Vries, Functioneel Applicatiebeheerder ING.
"Het meest waardevolle inzicht dat ik van de paarden kreeg is om meer op mijn intuïtie te vertrouwen en minder aan mezelf te twijfelen. Het is me nu veel eerder duidelijk als ik teveel in m'n hoofd zit. Ik pluk nog iedere dag de vruchten van deze waardevolle middag".

Elselinde van 't Hof, Communicatie adviseur Gemeente Amsterdam.
Wat ik niet had verwacht is dat het effect van mijn ervaringen zo lang door zou werken. Als ik nu, een tijd na de training, twijfel over mijn leiderschapspositie haal ik de momenten uit de workshop makkelijk terug en voel ik me vol zelfvertrouwen.

Team coaching leidinggevenden Douane Schiphol.
"Het was bijzonder leerzaam om de paarden en collega's te observeren, zonder een oordeel te geven. Het was heel mooi om te zien hoe hetzelfde paard heel anders reageerde op verschillende collega's. Een paard reageert feilloos op je gedrag! "

Rene, Leidingevende Douane Schiphol.
"Ik heb het werken met paarden als ontroerend ervaren. Geen enkel emotie kun je voor de paarden verbergen. De paarden voelen je volledig aan. Erg mooi dus om te zien én te ervaren"

Jessica Bremer, Gemeente Den Helder (coaching met eigen paard)
"Mijn paard en ik zijn al 20 jaar samen. Helaas waren we door persoonlijke veranderingen een beetje uit elkaar gegroeid. Ik begreep haar niet meer en zij mij ook niet. Dit resulteerde regelmatig in gevaarlijke situaties. Tot ik in contact kwam met Sascha. Samen zijn we en dag met mijn paard aan de slag gegaan. Sascha heeft me laten zien hoe ik mijn gedachten en lichaamstaal kan laten samenwerken en ook hoe ik ze juist niet moet gebruiken. En het werkt! Sinds de coaching gaat het stukken beter tussen ons en zijn er geen gevaarlijke situaties meer geweest. De coaching is echt een aanrader voor de communicatie met je paard maar zeker ook voor je persoonlijke ontwikkeling."

Friesland Campina, team leidinggevenden Leerdam.
"Met de paarden werd het ons heel duidelijk hoe belangrijk het is om als team steeds met elkaar te blijven afstemmen. Iedereen is van belang voor de effectiviteit van het team. Vertrouwen en openheid zijn daarbij de sleutel. We hebben nog steeds veel baat bij deze ervaring."

Nicky Huisman, journalist
"De paarden hebben mij meer gebracht dan ik had durven hopen. Een van de paarden duwde bijvoorbeeld voortdurend met zijn neus tegen mijn arm en ik realiseerde me niet eens dat ik mij door hem opzij liet duwen. Nadat ik hier op werd gewezen ben ik heel gedecideerd maar vriendelijk mijn grenzen gaan aangeven. Door het onmiddellijke resultaat durf ik nu ook in de praktijk beter mijn grenzen aan te geven zonder dat ik bang ben voor de gevolgen, want die zijn juist vaak heel positief. Een prachtige les."

Astrid Brakenhoff, Projectleider mobiliteit Gemeente Castricum.
Wat een bijzondere en leerzame ervaring! Het was zoveel meer dan ik verwacht had. De paarden confronteren je met je gedrag en Sascha geeft hierover extra uitleg. Zowel Sascha als de paarden ontgaat niets. Ik heb veel inzichten gekregen waar ik verder mee kan. Dank je wel coach (Sascha) en paard (Jack)!

Liesbeth
“Eerlijk gezegd was ik erg onder de indruk van de paarden. Pff, vijf paarden in de wei! Toen er één naar me toe kwam en me haar liet aaien, ontspande ik. Toch voelde ik de druk van de opdracht, om haar mee te nemen naar de groep. Zou ze met me meelopen? Nee dus. Ik realiseerde me vervolgens dat gewoon samen zijn ook goed was. Toen ik terug liep naar de groep, liep ze achter me aan. Wat een geweldig moment”

Jasmin Schults, Chef kok en auteur.
Wat een intense ervaring met het mooie, gevoelige paard Jack. Ik heb dichter bij m'n gevoel kunnen komen met de paarden, en heb genoten van de heerlijke plek in Bergen.

Pascal Reinold, leidinggevende Politie Amsterdam Amstelland.
"Met paarden heb ik al jaren ervaring, maar had nooit gedacht dat het lopen met een paard, tijdens de coaching, zoveel teweeg zou brengen bij ons team. Echt geweldig!"

Achmea
Sascha nodigt deelnemers uit om met haar paarden ,in een veilige omgeving, nieuwe uitdagingen aan te gaan. Ze helpt de verbinding te maken tussen denken, voelen en handelen.

Tooske Ragas
Alweer een tijdje geleden stapten we met Aarden met Paarden de paardenwereld in. We hebben het er nog steeds bijna dagelijks over. Wat een geweldige ervaring!! De dieren, de omgeving, alles wat het in ons losmaakte..., je hebt ons unieke uren laten beleven, het was prachtig!! Ontzettend bedankt, voor de ervaring!!

Heleen Kist, directeur Skillcast Ltd.
De paarden hebben me laten zien en bewust gemaakt van het belang van houding en intentie. Je zegt zo veel meer met je non-verbale gedrag dan waar je je bewust van bent. Ik zie de wereld nu met andere ogen.

GGD Brabant
“Als team zijn we behoorlijk met de neus op de feiten gedrukt. Zonder een doel waar we met z’n allen achter konden staan, bleek het verspilde moeite om Suya de opdracht uit te laten voeren. Vanaf het moment dat we op één lijn kwamen, waren we in staat om richting te geven aan het paard”

Deloitte team Rotterdam
"Paardencoaching laat zien hoe belangrijk verbinding en afstemming met jezelf en je omgeving is om je doel te kunnen bereiken."

Chris Witteveen, Schoolmaatschappelijk werker
"De paarden gaven mij direct feedback over dingen die ik niet eens in de planning had om te vertellen. Achteraf bleken juist die dingen fundamenteel. Hierdoor kwamen we eigenlijk direct terzake over waar het voor mij op dat moment om ging. In onze sessie laat Sascha zich kennen als een coach die een optimale combinatie vormgeeft van intuïtie en professionaliteit. Na een waanzinnige tijd samen in het weiland, is de uitdaging nu aan mij om de boel in de praktijk om te zetten. Tijd dus voor mijn eigen paardenkracht;-)."

Jo Van Dijk
"De sessie die ik had met Sascha en de paarden was erg bijzonder en leerzaam. Sascha's coachstijl is heel prettig en professioneel. Het was mooi en ook wel moeilijk om te zien dat de paarden op hun natuurlijke manier direct reageren op wat jij hen aanreikt op dat moment. Dit 'spiegelen' maakt dat je met waardevolle inzichten weer naar huis gaat."

Michelle
“Op weg naar de coaching was ik sceptisch. Wat konden die paarden mij nou vertellen? Maar ik heb veel geleerd over mezelf en over hoeveel ik communiceer zonder het zelf in de gaten te hebben. Ik zal nooit vergeten hoe gevoelig paarden zijn en hoe ze feilloos mijn energie en mijn intentie spiegelden. Toen ik niet echt stond achter wat ik aan het doen was, verloor ik alle contact met het paard. Vanaf het moment dat ik bereid was eerlijk naar mezelf te kijken, konden we echt samenwerken”

Unive
“Je leert meer te vertrouwen op je gevoel en het belang van non-verbale communicatie”

Ronald accountmanager
“Ik ervaar snel een machtstrijd, dat leidt ertoe dat ik mezelf wil bewijzen. Van authenticiteit is dan geen sprake meer. De paarden lieten me dit inzien en het helpt mij in mijn dagelijkse omgang met collega’s. Zodra ik in oude patronen stap, ben ik me ervan bewust. Ik kom dan weer dichter bij mezelf en ben effectiever in mijn communicatie”